Yin Dharma

Over mij

Mijn naam is Harma, ik ben getrouwd, heb 2 kinderen, een hond en een kat . Naast mijn gezin en aandacht voor mijn moeder geef ik groepslessen, individuele consulten en volg ik scholingen. Rust vind ik m.n. in Yin en de natuur. Regelmatig ga ik wandelend of fietsend met m’n fototoestel op pad. Tevens houd ik van lezen, reizen, dansen, sauna en een goed gesprek.

Door gezondheidsproblemen (o.a. diagnose fibromyalgie) heb ik een jarenlange zoektocht gevolgd in het zgn. alternatieve circuit omdat 'ik er maar mee moest leren leven' volgens de arts. Ik heb gebruik gemaakt van o.a. sportschool, fysiotherapie, osteopathie, chiropractie, homeopathie, orthomoleculair, bioresonantie en voedingsdeskundigen.
Ook heb ik aan mijn geestelijke ontwikkeling gewerkt (lichaam en geest werken immers samen) door o.a. leefstijltraining met haptonomie, emotioneel lichaamswerk, energetisch lichtwerk, tai chi, (yin)yoga, natuurcoaching en ademtraining.
Het heeft me veel inzicht en ondersteuning gegeven en geeft dat nog steeds. Het werd me steeds meer duidelijk dat ik teveel vanuit m’n hoofd leefde in plaats van mijn gevoel en met iedereen rekening hield maar te weinig met mezelf.

Door Yin werd ik mij veel meer bewust van m’n lichaam die mij van alles te vertellen had en gaf ik eindelijk ruimte aan mijn hooggevoeligheid (zgn. HSP). Sommige houdingen waren pittig maar ik merkte al snel resultaat: een soepeler lichaam maar ook ontspannender geest.
Ik durfde 
steeds beter keuzes te maken op basis van mijn gevoel. Dat resulteerde o.a. in het opzeggen van mijn baan om mij volledig op de Yin te kunnen richten. In mijn werk had ik vele problemen gezien en veelal niet de juiste oplossingen en ik besloot integraal te gaan bijdragen aan het welzijn van mensen.

Naast groepslessen geef ik ook individuele ontspannende Massages en consulten en trajecten Ademcoaching, Coaching in de natuur en Yin Therapie, zodat ik je op verschillende manieren kan begeleiden naar een leven dat (beter) past bij wie jij van nature bent (Your Inner Nature).
Ik loop graag een tijdje met je mee in een lastige periode in je leven, bij (veel) lichamelijke of geestelijke klachten of als je meer helderheid wilt in een vraagstuk en een doelgerichte aanpak zoekt. Samen kijken we wat het meest ondersteunend is voor jou.

Scholingen
o.a.
Ademcoaching/Het nieuwe ademwerk
(Adem Academie Nederland)
Soul Body Fusion (Soul Body Fusion®)
Natuurcoaching (Innersteps)
Yin Therapie (Yin Academie)
Yin Massage (Yin Academie)
Yoga Nidra en iRest (Diana Aben)
Yin Yoga 3.3 (Yin Academie)
Chakra retreatment (Yin Academie)
Assisted Yin (Yin Academie)
Yin Didactiek (Yin Academie)
Yin Yoga docentenopleiding (Yin Academie)
Energetisch lichtwerk (Spiritueel centrum lichtkind)
Emotioneel lichaamswerk (ELW Zwolle)
Leefstijltraining met haptonomie (LTC Dalfsen)


Blogs

Blog 5 mei 2023
Blog 4 mei 2023
Blog februari 2023
Blog maart 2022 
Blog januari 2021 
Blog november 2020 
Blog juni 2020 
Blog mei 2020 
Blog maart 2020
E-mailen
Bellen
Info