Yin Dharma

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige, ontspannende manier van yoga waarbij het bindweefsel in je lichaam (o.a. rond spieren, pezen, botten en organen) opgerekt en gestimuleerd wordt. De gewrichten worden daardoor beweeglijker en er ontstaat meer ruimte in het lichaam.
De Yin Yogahoudingen worden op een passieve maar toch intensieve manier beoefend doordat ze lang worden aangehouden (gemiddeld 3-5 minuten). De spieren blijven daarbij zoveel mogelijk ontspannen.
Tijdens de lessen gaan we van denken naar voelen waardoor er tevens meer bewustwording komt.
Het effect van Yin Yoga is een soepeler lichaam en geest. Het afweersysteem en zelfherstellend vermogen worden vergroot waardoor sprake is van sneller herstel na fysieke of mentale problemen.

De lessen zijn toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, conditie of lichamelijke situatie doordat je bij de houdingen luistert naar je eigen grenzen en daarbinnen blijft. 
Yin Yoga is een tegenhanger van het snelle hedendaagse leven met de vele prikkels en is o.a. effectief bij stijfheid en pijnklachten in hoofd, nek, schouders, rug, heupen, bekken, knieën, enkels maar ook bij depressieve klachten, stressklachten, moeheid, slaapproblemen, (hoog)gevoeligheid en burnout. Daarnaast biedt het ook sporters meer lenigheid en balans.
In de eerste 3 maanden van de zwangerschap wordt het afgeraden omdat het bindweefsel dan dunner is.

Door middel van Yin Yoga leer je (dieper) te ontspannen waardoor de levensenergie (Chi) weer beter door je lichaam kan stromen. Yin Yoga heeft alles te maken met mindfulness: het zijn in het moment, in je lichaam, de ruimte en je gevoel.
Tevens brengt het je door bewustwording dichter bij Your Inner Nature, wie je van nature bent.

Yin lost niet zomaar alle problemen op maar het is een hele mooie manier om tegelijk aan lichaam en geest te werken. Een Yinles is een heerlijk uurtje voor jezelf. Mijn lessen zijn gericht op de Yinhoudingen en ik voeg ook kennis en inzicht toe die ik in de loop der jaren heb opgedaan. Ik zie je graag in één van mijn lessen om te ervaren wat Yin voor jou kan betekenen!

Voor aanmelding vul alle velden van het  aanmeldingsformulier in.
Voor vragen kun je het 
contactformulier invullen
of 
mailen naar info@yindharma.nl of
een bericht sturen naar 
06 20 75 38 30.

E-mailen
Bellen
Info